Polecam naturalne suplementy Calivita .Witamina na dobry wzrok Witamina AW stanach napięcia nerwowego Magnez B6

e-Pasożyty.pl

Skutecznie przeciw pasożytom

Grupa A to urodzeni wegetarianie. Powinni wystrzegać się mięsa, a dietę wzbogacić w owoce i warzywa. Zjadać sporo węglowodanów. Mają raczej powolną przemianę materii i wydzielają mało soków trawiennych. Dlatego też szybko mogą mieć kłopoty z nadwagą.

warzywaa.jpg

   

Grupa A szczególnie jest narażona na choroby cywilizacyjne: miażdżycę, cukrzycę i zawały serca.

Ponadto grupa ta podatna jest na:

- choroby dróg oddechowych: katar, kaszel, zapalenie oskrzeli i płuc, astma,
- grzybica,
- zapalenie ucha środkowego,
- choroby migdałków,
- nowotwory: żołądka, sutka, prostaty, trzustki.
Rolą suplementów jest uzupełnienie wartości odżywczych, których brakuje w diecie.

Nowoczesny dodatek żywieniowy stanowiący kompleksowe uzupełnienie diety zgodnej z grupą krwi. Obok niezbędnych witamin i składników mineralnych VITAL A  zawiera także rośliny lecznicze, które wzmacniają „słabe punkty” grupy krwi A.

Zalecane produkty dla osób z grupą krwi A

Grupa krwi „A” WSKAZANE NIEWSKAZANE
mięsa i drób niewskazane jest spożywanie jakiegokolwiek mięsa, w drodze wyjątku jednak pozwolić sobie można na niewielkie ilości mięsa z kurczaka czy indyka baranina, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, drób, podroby oraz przetwory mięsne i wędliny
ryby i owoce morza dorsz, karp, łosoś, makrela, pstrąg, sardynki, sieja, szczupak, okoń żółty i srebrny, ślimaki barakuda, flądra, halibut, morszczuk, sum, śledź, tuńczyk, węgorz,
homary, kalmary, małże, kraby, mule, ostrygi, ośmiornice,raki, kawior
unikać powinno się ryb wędzonych
jaja i nabiał w tej grupie dozwolone są jedynie roślinne odpowiedniki właściwego nabiału np. mleko sojowe, ser sojowy mleko naturalne w każdej postaci, lody, masło, maślanka, serwatki, wszystkie rodzje serów
oleje i tłuszcze oliwa z oliwek, olej z siemienia lnianego, olej sojowy ( do łyżki dziennie) olej bawełniany, kukurydziany, z orzeszków ziemnych, sezamowy, masło, margaryna
pieczywo chleb esseński, ezechiela, chleb z kiełków pszenicy, z mąki sojowej, wafle ryżowe angielskie grzanki, bułki z otrębami pszennymi, chleb pełno-pszenicznego, wieloziarnisty, z mąki durum, z mąki macowej, chleb wysokobiałkowy, pumpernikiel
warzywa botwinka, brokuły, cebula (czerwona, hiszpańska, żółta) dynia, chrzan, cykoria, czosnek, kalarepa, kapusta bezgłowa, karczochy, kiełki lucerny, marchew, mniszek lekarski, pasternak, pietruszka, por, rzepa, sałata rzymska, szpinak, czerwona soja, fasola aduke, azuki, czarna, pinto, zielona, groch „czarne oczko” bakłażan, kapusta (biała, czerwona, chińska), grzyby shiitake, oliwki, pieczarki, papryka (czerwona, zielona, żółta), pomidory, ziemniaki (białe, czerwone, słodkie), fasola (copper, navy, czerwona, nerkowata)
owoce ananas, borówki, czarne jagody, cytryna, figi suszone i świeże, grejpfrut, wiśnia, jeżyny, morela, rodzynki, śliwki, żurawina banany, mandarynki, mango, melony, orzechy kokosowe, pomarańcza, rabarbar
napoje soki: z ciemnej wiśni, marchwi, winogron, moreli, selera, suszonych śliwek, ananasa, grejpfruta, woda (z cytryną)
herbatki z: aloesu, głogu, dziurawca, łopianu, owocu dzikiej róży, rumianku, imbiru, lucerny, waleriany, żeńszenia, zielona herbata
czerwone wino, kawa bezkofeinowa
soki: pomarańczowy, pomidorowy, z papai
herbatki z: czerwonej koniczyny, kociomiętki, rabarbaru, szczawiu
coca-cola, czarna herbata, likiery destylowane, napoje gazowane, piwa, woda Selzera, woda sodowa
przyprawy czosnek, imbir, melasa, miso, słód jęczmienny, sos sojowy,
musztarda
ocet (balsamiczny, biały, winny, jabłkow), pieprz (biały, czarny, czerwony), żelatyna,
ketchup, majonez, sos Worcestershire
pozostałe produkty gryka, kasza, makarony, mąka ryżowa, mąka żytnia, owies, masło orzechowe, orzeszki ziemne, pestki dyni kiełki pszenicy, otręby, pszenica, skrobia, makaron grysikowy, mąka biała i pełnopszeniczna, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, pistacjowe
'